4 Haziran 2017 Pazar

ELMALI HAVUÇLU GÖZLEME



Elmalı havuçlu gözleme tarifi için malzemeler

  •  2 havuç
  •  3 elma 
  • 1 su bardağı esmer toz şeker
  •  1 yemek kaşığı tarçın 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 4 yufka




Elmalı havuçlu gözleme hazırlanışı


  • Havucun ve elmanın kabuklarını soyun. Rendeleyip bir kaba alın. Üzerine esmer toz şeker, tarçın ve zeytinyağının yarısını ekleyip karıştırın. Bütün bir yufkanın kenarlarını içe doğru katlayıp dikdörtgen şekline getirin. Üzerine havuçlu elmalı karışımı ekleyin ve kare şeklinde katlayın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. 
  •  Tavaya çok az zeytinyağı dökün ve zeytinyağı ısınınca gözlemeyi tavaya alıp iki tarafını da kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Kare dilimler kesip sıcak servis yapın.






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder