10 Kasım 2016 Perşembe

SIKICIK KÖFTESİ(YÖRESEL YEMEK)









MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı tarhana
2 kaşık un
1 yumurta
3 orta boy soğan 
sıvı yağ,karabiber
pulbiber,salça

Üzeri için;

sarımsaklı yoğurt
tereyağı
kırmızı biber
maydanoz


YAPILIŞI

 Öne bulgur 2,5-3 bardak sıcak su ile ıslatılır üstü kapalı olarak.Sonra içine tarhana ve az tuz atılır.Biraz yoğrulur daha sonra un ve yumurta yoğurma kabının ayrı bir yerinde karıştırılır ve iyice yoğurarak misket büyüklüğünde yuvarlanır.Tencerede ufak doğranmış soğanlar tereyağı  ve sıvı yağ  ile kavrulur.salça atılır.Baharatlar  ve tuz atılır ve 6-7 bardak sıcak su konulur.Kaynarken köfteler atılır.10 dakika kaynatılır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder