15 Kasım 2016 Salı

PATATESLİ AY ÇÖREĞİ












MALZEMELER

1 adet yumurta 
1 su bardağı yoğurt 
yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı 
1 paket kabartma tozu
tuz,aldığı kadar un

İÇİ İÇİN

4 orta boy patates
1 adet soğan
kırmızı pul biber

ÜZERİ İÇİN

yumurtanın sarısı
susam

YAPILIŞI


  Bir kabın içene un hariç tüm malzemeyi koyalım ve karıştıralım.Azar azar unu ilave edelim ve ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurup 20 dakika dinlendirelim.

İçi için:Patatesleri rendeleyelim maydanozu ince ince doğrayalım.Tavada küp küp doğrayalım biraz yağda pembeleşinceye kadar pişirelim.Bir kabın içine patatesleri pişirdiğimiz soğanı maydanozu kırmızı pul biberi koyalım ve iyice karıştıralım.
Hamurdan  yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım ve elimizle yassılayıp çay tabağından biraz daha büyük olacak şekilde açalım ve son olarak uç kısmını bıçak yardımıyla 3 ince uzun şekilde keselim fakat kesikler hamur bitimine kadar olmasın kesikli olsun.İçine harçtan koyup rulo şeklinde sarıp ay şekli verelim .
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim ve üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp ,susam,çörek otu serpelim.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder