9 Kasım 2016 Çarşamba

FIRINDA SÜTLAÇ


















MALZEMELER

1 litre süt
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya 
2 su bardağı su

YAPILIŞI

              Prinçleri yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır.Haşlanan pirinçlerin üzerine  sütü,vanilyayı ilave edip kaynatın.Karışım kaynamaya başlayınca şekeri koyalım daha sonra 1 fincan kadar sütle karıştırdığımız 2 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave edelim.15 dakika kaynatıp altını kapatın ve kaynayana kadar sürekli karıştıralım daha sonra sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın.Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsisine dizin kase aralarına güzel koku vermesi için portakal kabuğu koyabilirsiniz.önceden ısıtılmış fırında 200 derece sütlaç kızarana  kadar fırınlayın.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder