9 Kasım 2016 Çarşamba

KIYMALI LAHANA SARMASI
























MALZEMELER

1 orta boy lahana
500  gr. yağlı kıyma 
yarım demet maydanoz
2 orta boy soğan 
2 su bardağı pirinç
yarım tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 tatlı kaşığı tuz


YAPILIŞI


        Lahananın yapraklarını ayırın ve yıkayın.Tencereye 4-5 su bardağı su ve  1 tatlı kaşığı tuz koyun ve kaynamaya başlayınca lahanaları da ekleyerek 3-4 dakika haşlayın.Haşlama sırasında lahanaları 1 kez alt-üst edin.Haşlanmış lahanaları bir tepsiye çıkararak,haşlama suyunu saklayın.Pirinci yıkayıp süzün. Soğan ve maydanozları ince ince doğrayın.Pirinç,soğan,maydanoz,kıyma,salça,kalan tuz,biber ,nane, 1 küçük çay bardağı su ve yağı iyice karıştırın.Ortasından ayırdığınız lahana yaprağını iyice karıştırın.Ortasından ayırdığınız lahana yaprağını bir ucuna içten koyarak,kenarları kıvırarak sarın.Sarmaları yayvan bir tencereye yerleştirin.Lahananın haşlama suyundan sarmaları üzeri kapatmayacak şekilde ekleyin ve kapağı kapatın.Kaynama durumuna gelince  ateşi kısın ve yaklaşık 60 dakika pişirin.Geç pişmemesi için salçalı suyu lahanalarınızı pişirdikten sonra üzerine döküp biraz daha pişirmelisiniz.




1 yorum :