17 Kasım 2016 Perşembe

ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ















MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 orta boy soğan
1 demet ıspanak
pulbiber,karabiber,peynir

Hamuru için;

2 yumurta
kuru maya
tuz
ılık süt
sıvı yağ
aldığı kadar un

YAPILIŞI

İlk olarak derin bir kaba mayanın üzerine ılık süt koyuyoruz mayanın uyanmasını sağladıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyip yoğuruyoruz. Hamurumuzu kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz ve hamuru dinlendirmeye bırakıyoruz.Yemeklik doğranan soğan ve ıspanaklar ,önce soğanlar sonra ıspanaklar ekleyerek kavuruyoruz.Arzuya göre,pul biber,karabiber ve tuz eklenir.Ben ıspanağın içine peynirde rendeledim.Dilerseniz sizde yapabilirsiniz.
Hamurumuz en az yarım saat dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır  ve daha sonra oklava yardımıyla açılır ve üzerine sütlü yağ karışımı sürülür.2. parçaya kesilir.Kesilen parçaların uzun olan tarafını iç harçtan ince bir sıra halinde yerleştirilir.Sigara böreği gibi sarılır sonrasında de içe doğru sarılarak gül şekli verilir.Börekleri tepside 20 dakika dinlendirdikten sonra üzerine yumurta sarısı fırça yardımıyla sürülür.Üzeri için susam veya çörek otu kullanabilirsiniz.180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin .
AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder