10 Kasım 2016 Perşembe

GARNİTÜRLÜ TAVUK

 



MALZEMELER

 1 tane kuru soğan
1 şişe lonserve garnitür
1 tane tavuk göğsü
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tane kapya kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytin yağı
tuz,karabiber,pul biber,nane

YAPILIŞI

  Kuru soğanı yemeklik küp küp doğrayın.Zeytin yağında kavurun,kavrulan soğanlara küp küp doğradığınız tavuk göğsünü ekleyin üzerine karabiber döküp tavuklar yumuşayıncaya kadar pişirin.Kapya biberi orta büyüklükte doğrayıp tencereye ekleyin biraz kavrulduktan sonra garnitürü de süzüp tencereye ekleyin,baharatlarını ve üzerine çıkacak kadar suyu ekleyip kapağını kapatın.Kısık ateşte çok hafif sulu kalacak şekilde pişirin. 

1 yorum :