9 Kasım 2016 Çarşamba

ELMALI TART
























MALZEMELER

yarım paket oda sıcaklığında tereyağı (125gr)
2  adet yumurta
bir bardak toz şeker 
1 adet kabartma tozu 
1 paket vanilya 
aldığı kadar tarçın

Elmalı harç için
4 adet orta boy elma 
2  yemek kaşığı toz şeker
fındık veya ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
üzerine pudra şekeri


YAPILIŞI

             Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. Tarçını ve şekeri de ekleyip pişirelim ve ocaktan alıp soğumaya  bırakalım.

Bir kapta tereyağı,yumurta,şekeri iyice elimizle karıştıralım.Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hamuru 20 dk kadar dinlenmeye bırakalım.Daha sonra hamurdan üst süslenmesi için bir parça ayıralım.Kalan hamurdan orta boy bor cam tepsisi ya da tart tepsisi kadar oklava ile açalım.Yağlanmış tepsiye yerleştirip elmalı harcı döküp yayalım.Ayırdığımız hamuru da açıp şeritler kesip üzerine koyalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder