10 Kasım 2016 Perşembe

ÇİÇEKLİ POĞAÇA



























MALZEMELER

2 su bardağı ılık süt
1,5 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket maya
1 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta
Aldığı kadar un

İçi için;

Beyaz peynir
maydanoz

Üzeri için;

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı süt
susam,çörek otu vs.
 


YAPILIŞI

     İlk olarak mayamızı ılık sütünüzde eritiyoruz ve şekeri ekleyip,karıştırıp 5 dakika bekliyoruz.Daha sonra un hariç diğer malzemeleri ekleyip  karıştırıyoruz.En son unu azar azar ekleyip yoğuruyoruz .Hamur kulak memesi kıvamına gelince tamamdır.Üzerini temiz bir bezle örtüp 1 saat kadar dinlendiriyoruz hamuru.Bu arada iç harcımızı hazırlayalım.Maydanoz ince ince kıyılır peynirle karıştırılır.Hamur gelince cevizden az büyük parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz.Daha sonra elimizle ya da merdaneyle açıyoruz biraz ve resimdeki gibi iç harcımızı koyup kapatıp tekrar elimizde yuvarlıyoruz.Yuvarladıktan sonra iki avucumuzun arasında ya da merdaneyle tekrar biraz açıyoruz resimdeki gibi.Keskin bir bıçak alarak resimdeki gibi kesiyoruz.Ve yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
Üzerine yumurtalı karışımdan sürüp arzuya göre çörek otu serpiyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder