9 Kasım 2016 Çarşamba

ANTALYA USULÜ ORUK YAPIMI





















MALZEMELER

Yarım kg ince bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası
1 adet soğan
2 tatlı kaşığı kimyon
1 su bardağı su
tuz
9 kaşık un

İç Harç için
500gr az yağlı kıyma 
1 demet maydanoz
1 su bardağı ceviz
3 adet soğan 
1 tatlı kaşığı tuz
1  su bardağı zeytinyağı
1 kaşık biber salçası

YAPILIŞI

         İç harcımız  için kıymamızı tencerede kavuruyoruz.Daha sonra üzerine soğanları ve yağı ekleyip soğanlar ölene kadar kavuruyoruz.Sonra ölene kadar kavuruyoruz.Sonra üzerine biber salçası,tuz,karabiber ve ceviz ekleyip biraz karıştırdıktan sonra kapatıyoruz.Son olarak üzerine maydanozu ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.

Hamurumuz için ise önce kabımıza bulgurumuzu koyup üzerine sıcak su koyup 10 dakika kadar bekliyoruz.Daha sonra üzerine biber salçamızı kimyon tuzu ekliyoruz.Malzeme yoğrulur ve daha sonra resimde de var yumurta ve un ayrı yerde karıştırılır ve bütün malzemeyle özdeştirilir.İnce bir şekilde oyulup daha sonra içine iç harcımızı koyup ısıtılmış yağda kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder